Öppettider

Hunger & Törst is the restaurant by the river in central Umeå that has become famous for its ambitious and frequently changing set menus. Focusing on the local fresh produce in season, the chefs at Hunger & Törst compose a menu from which the guest chooses seven, five or three courses. The restaurant's sommeliers carefully match the drink package with the food, but there is also a well-assorted wine list to choose from. Hunger & Törst has become one of Umeå's most reliable restaurants for those who appreciate excellent food, a cosy atmosphere and high standard service.
View our menuBook a table.jpeg)




Hummerbisque & hummertaco
hummerkött, regnbågsrom, picklad fänkål, syrad grädde, tunnbrödtaco, brynt smörvinägrett, fänkålspollen
Tartlett på picklade kantarell
chorizo & smörsås, Svedjan hård, tryffelbalsamico, krispiga örter
Carpaccio på gravad & lättrökt fasanbröst
färskriven tryffel, bakad & vispad kycklinglever, körbärsgelé, picklade valnötter, renlav, lingonpulver
Sojabakad hälleflundra
pak choy, miso beurre blanc, yuzupärlor, krispiga riskroketter
Kryddstekt hjortinnanlår
pumpaemulsion, kampottpeppar, picklad kålrabbi, rökt morotssmör, kantarellreduktion, potatisterrin
Melted cheese sandwich
granbarksost, olivolja, surdegsbröd, vaniljhonung, nymalt kaffepulver
Mousse på lokala blåbär
vit chokladglass, romdränkt sockerkaka, limecurd, timutpepparmaräng, rostad vit choklad
Hummerbisque & hummertaco
hummerkött, regnbågsrom, picklad fänkål, syrad grädde, tunnbrödtaco, brynt smörvinägrett, fänkålspollen
Kryddbakad hjort
pumpaemulsion, kampottpeppar, kantarellreduktion, potatisterrin, rökt morotssmör, glaserad kålrabbi, svartkålschips
Mousse på lokala blåbär
romdränk sockerkaka, vit chokladglass, limecurd, timutpepparmaräng, rostad vit choklad
Carpaccio på gravat & lättrökt fasanbröst
färskriven tryffel, vispad kycklinglever, körbärsgelé, picklade valnötter, renlav, lingonpulver 145kr
Jordärtskocksbisquebisque & taco på jordärtskocka
picklad jordärtskocka, citronpärlor, picklad fänkål, syrad grädde, tunnbrödtaco, brynt smörvinägrett, fänkålspollen
Kryddbakad pumpa
pumpaemulsion, kampottpeppar, glaserad kålrabbi, svartkålschips, rökt morotssmör, kantarellreduktion, potatisterrin
Mousse på lokala blåbär
romdränk sockerkaka, vit chokladglass, limecurd, timutpepparmaräng, rostad vit choklad
Carpaccio på gravad och lättrökt gulbeta
färskriven tryffel, vispad ostrcréme, körbärsgelé, picklade valnötter, renlav, lingonpulver 145kr
Förrätt:
Vin: Riesling Returns, 2024 Nr: 72859
Öl: St Pierre Nr: 13149
Alkoholfritt: Riesling Return alcohol free Nr: 19058
Varmrätt:
Vin: Mas de Boislauzon, 2023 Nr: 95498
Öl: Hyllie Bryggeri Nr: 13160
Alkoholfritt: Rålund Alkoholfri Nr: 19039
Dessert:
Vin: Châteu Derezla Nr: 2901
Öl: Finn Chocolate stout Nr: 10004
Hummerbisque & hummertaco
hummerkött, regnbågsrom, picklad fänkål, syrad grädde, tunnbrödtaco, brynt smörvinägrett, fänkålspollen
Kryddbakad hjort
pumpaemulsion, kampottpeppar, kantarellreduktion, potatisterrin, rökt morotssmör, glaserad kålrabbi, svartkålschips
Mousse på lokala blåbär
romdränk sockerkaka, vit chokladglass, limecurd, timutpepparmaräng, rostad vit choklad
Carpaccio på gravat & lättrökt fasanbröst
färskriven tryffel, vispad kycklinglever, körbärsgelé, picklade valnötter, renlav, lingonpulver 145kr
Jordärtskocksbisquebisque & taco på jordärtskocka
picklad jordärtskocka, citronpärlor, picklad fänkål, syrad grädde, tunnbrödtaco, brynt smörvinägrett, fänkålspollen
Kryddbakad pumpa
pumpaemulsion, kompottpeppar, glaserad kålrabbi, svartkålschips, rökt morotssmör, kantarellreduktion, potatisterrin
Mousse på lokala blåbär
romdränk sockerkaka, vit chokladglass, limecurd, timutpepparmaräng, rostad vit choklad
Carpaccio på gravad och lättrökt gulbeta
färskriven tryffel, vispad ostrcréme, körbärsgelé, picklade valnötter, renlav, lingonpulver 145kr
Förrätt:
Vin: Riesling Returns, 2024 Nr: 72859
Öl: St Pierre Nr: 13149
Alkoholfritt: Riesling Return alcohol free Nr: 19058
Varmrätt:
Vin: Mas de Boislauzon, 2023 Nr: 95498
Öl: Hyllie Bryggeri Nr: 13160
Alkoholfritt: Rålund Alkoholfri Nr: 19039
Dessert:
Vin: Châteu Derezla Nr: 2901
Öl: Finn Chocolate stout Nr: 10004